Skip to main content

O nas

Na severozahodnem delu slovenske Istre, pod pečnami Kraškega roba in tik pred znamenito vasjo Hrastovlje  se nahaja »Kmetija Trček«.
V mirnem okolju boste lahko uživali v sprehodih, ježi konj in pokušini domačih suhomesnatih dobrot ob kozarčku vina.
Obdana z vinogradi iz katerih pridelujemo žlahtni rumeni muškat, malvazijo in refošk.  
Glavna dejavnost kmetije je reja krav dojilj in prašičereja.
V sami vasi se nahaja naša trgovina z mesom, suhomesnatimi izdelki in ostalimi produkti, ki jih pridelamo na kmetiji.

Naša zgodba se je začela v začetku sedemdesetih let. Najprej smo zasadili vinograd in postavili majhno vinsko klet, kmetija pa je z veliko ljubezni in dela zrasla v posestvo, ki je danes med večjimi v slovenski Istri.
Leta 1982 smo postavili hlev za 60 plemenskih svinj in vse do leta 1995 je bila kmetija predvsem prašičerejska. Ker se nahajamo na vodovarstvenem območju, smo sčasoma nekoliko zmanjšali vzrejo prašičev in se odločili za prosto rejo krav dojilj.
Ob njivah, kjer pridelujemo žito, imamo pod Kraškim robom v zakupu tudi pašnike, kjer se skozi celo leto, od Zanigrada do Rakitovca pase drobnica in govedo pasme Charolais.
Pred petnajstimi leti smo se začeli  ljubiteljsko ukvarjati tudi z rejo in vzgojo športnih konj in v nekaj letih je naša ljubezen prerasla v konjeniški šport. Tako imamo na kmetiji nekaj športnih konj, s katerimi naš sin preskakuje ovire .
V lanskem letu smo odprli obrat s suhomesnatimi izdelki in tako oblikovali ponudbo, ki je po našem mnenju najpomembnejša:
"od njive do krožnika".

Hrastovlje
Kmetija Trček Hrastovlje
Kmetija Trček Hrastovlje
Konjeništvo